Benvinguts al meu bloc on us convido a formar part de les meves experiències o notícies vàries que han format part del meu dia.

4 de diciembre de 2011

UN GEST, UN EFECTE


El gest és una forma de comunicació no verbal feta amb alguna part del cos  que permet expressar sensacions i sentiments tan positius com negatius. Són una eina comunicativa que fem servir sovint i que ens seran de gran ajuda per a transmetre un missatge de forma més efectiva als alumnes.

Per exemple, per a realitzar una explicació, gesticulem contínuament a la vegada que parlem perquè aconseguim una millor comprensió del missatge que volem transmetre. També, quan una persona està anímicament fluixa, trista o enfadada, un petit gest pot convertir-se en una injecció de suport o traduir-se en “ànims” “tu pots” “Tranquil·la, tot anirà bé”.
Com a futurs mestres hem de tenir cura de les nostres expressions i dels nostres gestos de cara als alumnes ja que podem produir un efecte positiu però, també, un efecte negatiu no desitjat a l’infant causat per un gest espontani.

Per a que entengueu quina importància pot arribar a tenir un petit gest a continuació us faig una petita explicació d’un gest que forma part del col·lectiu motorista del qual me’n sento part. El saludo del motorista és un gran exemple de motivació, simpatia i alegria a la carretera entre el col·lectiu.

Las V’s són un gest que es fan els motoristes quan es creuen a la carretera en sentits diferents. La transcripció escrita d’aquest gest  vé a ser “salutacions, encantat o tu i jo som iguals”.
La passió per la motocicleta fa que tots aquells amants de les dues rodes compartim una mateixa filosofia de vida. És per això que els motoristes ens sentim part d’una comunitat i que quan ens creuem amb un company/a saludem expressant així la nostra simpatia per compartir la nostra afició que ens fa sentir únics, especials i diferents.
És un instant. Mil·lèsimes de segons. Però en aquest petit interval dos motoristes desconeguts i que difícilment ens tornarem a trobar mai, ens saluden, intercanviem una mirada a la moto i un somriure i continuem el nostre camí. És així, per a mi,  tot un estil de vida i un petit reflexa de la meva personalitat. No puc entendre la motocicleta com un mitjà de transport sinó com la meva acompanyant més fidel durant el camí de la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario